Poštovani, dobar Vam dan!

Nadam se da ste se dobro zabavili proteklih dana i da dobro podnosite ove promjene vremena i temperature. Možda ste se zaželjeli ribe koje zbog lošeg vremena i blagdana nije bilo u izobilju. Jučerašnja ponuda bila je prilično loša, osim svježe tune i liganja  nije se baš moglo kupiti nešto dobro. Zato je danas u najavi veći izbor,  mada plave sitne ribe još nema na našim tržnicama.

Ne znam da li jedete tunu, ali svakako biste trebali početi. Šaljem Vam odličan Alemkin recept  za tunu...

 

Fete tune se slože u vatrostalnu ponudu, preliju sa mješavinom crnog i bijelog vina, pive, češnjaka, soli, papra i peršina i odstoje neko vrijeme u toj marinadi . Nakon par sati  fete koje izvadite iz ove marinade postaju bijele boje i nemaju više krvi u sebi. Marinadu prolijte a tunu lagano ispržite na gril tavi ili u nekoj posudi sa debljim dnom.

 

Ako volite salate od matovilca svakako probajte salatu od potočnice. To je biljka koja pripada istoj porodici kao i matovilac. Neutralnog je okusa, izuzetno je zdrava, služi kao .čistač organizma jer pomaže tijelu eliminirati višak toksina i tekučine iz organizma. Naši stari zvali su je „ salata koja liječi“. Klice od salate potočnice najkompletniji su biljni oblik proteina. Ne preporuča se kuhati jer se time uništavaju svi vitamini. Uz tunu se odlično slaže, pa probajte. Dobar Vam tek.

 

Srdačno Vaša Ljiljana