Dobar vam dan!

Veselim se što vas mogu obavijestiti da su se ovih dana na placu pojavile prve domaće mandarine i prvi limuni. Pa se tako proširila ponuda voća i na citrusno voće, kojeg će biti sljedećih par mjeseci u ponudi. Možete ih kupiti isključivo kod Dalmatinki, a dolaze nam s područja Kaštela i Visa. Svakako je novost i pojava domaćeg batata, još uvijek malo korištenog u našoj prehrani. Nutritivna vrijednost ove namirnice je velika i ako vam je neobičnog okusa, dodajte malo wasabi umaka i okus će vas iznenaditi. Cijena vrganja je pala na 70,00 kuna, a cjenkajući se možete je i spustiti. Jagode mjesečarke su i dalje prisutne i moći ćete ih kupiti sve do prvog mraza. Domaće dinje više nema, ali su lubenice prihvatljive cijenom i za 10,00 kuna možete kupiti cijelu bez obzira na veličinu.

Ponuda ribe je za sada mala, ali tune ima gotovo svaki dan. Šaljem vam Brankin recept za tunu. Tuna ovako pripremljena uistinu je ukusna.

Marinada: 
1/4 šalice soka od naranče


1/4 šalice soja sosa
2 žlice maslinovog ulja
1 žlica limunovog soka
2 žlice nasjeckanog svježeg peršina
1 česanj češnjaka, nasjeckati
1/2 žličice nasjeckanog svježeg origana
1/2 žličice mljevenog papra

1. U staklenoj posudi umiješati marinadu i staviti 4 odreska od tune. Poklopiti i staviti u frižider na min. 1/2 sata.


2. Ugrijati grill na jako.

3. Lagano nauljiti rešetku, poslagati odreske i peći 5-6 minuta. Okrenuti, zaliti s ostatkom marinade i peći još 5-6 minuta. U slast!

Double-Sesame Grilled Tuna Recipe