Poštovani, dobar Vam dan!

Nadam se da je jučerašnje kratkortajno sunčano razdoblje uspjelo izmamiti pokoji osmijeh na vašim licima. Ja sam jučer odlučila  kao i svake zime u ovo doba krenuti na laganu dijetu, ustvari  malo promijeniti način prehrane. Znamo da dijete baš i nisu preporučljive, pa sam se ovoga puta odlučila za prirodan način skidanja viška kilograma. Kako?

U svoj jelovnik ubacit ću brzu hranu. Pri tome mislim na hranu koja ubrzava metabolizam.Ne postoji hrana koja ima „ negativne kalorije“ , ali postoje namirnice koje sadrže manje kalorija nego što je potrebno za njihovu probavu. To su brokula, celer, karfiol, špinat, kupus, tikvice, zelena salata i šparoge. Sve osim šparoga možete kupiti na placu i ako ove namirnice ubacite u vaš jelovnik, možete bez puno truda sagorjeti višak kalorija. Od voća to su naranče, grejp, limun i limeta. Zeleni čaj  se također preporučuje zajedno s čili papričicama.

Nakon više od mjesec dana zastoja na placu se ovaj tjedan pojavila i plava riba: bilo je svježe srdele, inčuna pa čak i svježih papalina (bile su jučer na mom jelovniku).

Ne znam da li volite riblju paštetu  i radite li je ikad sami, ali šaljem vam jedan jednostavan recept. To je ustvari popis začina i namirnica koje se stavljaju, ali konačan ishod ovisi isključivo o vama. Dok je radite, morate konstantno isprobavati smjesu.

Za riblju paštetu potrebno vam je oko pola kilograma (ili više, po želji) kuhane očišćene bijele ribe od kosti. Moram napomenuti da je pašteta od tune isto tako odlična. Dodajete po volji kečapa, majoneze, kapara, češnjaka, peršina, par slanih inčuna, tabaska, worchestera, senfa, soli i papra i na kraju malo rastopljenog maslaca da se smjesa stisne i zgusne. Paštetu možete držati u hladnjaku  do desetak dana. Javite kako vam je uspjelo.

Srdačno Vaša Ljiljana