Dobar vam dan!

Odlučite li nešto dobro napraviti za sebe i svoje tijelo, probajte napraviti sami detoksikacijsku vodu. To je napitak od samo 4 sastojka koji će povoljno djelovati na vašu kožu i ojačati vam imunitet.

SASTOJCI SU:

- 2 litre vode

- 1 limun ili limeta ( preporučam kupiti domaći limun koji nije špricani)

- krastavac

- desetak listića mente.

Krastavac i limun dobro operite i narežite na kriške. Sve zajedno stavite u staklenu posudu, prelijte vodom i stavite u hladnjak da se ohladi. Čašu ovog napitka popijte svaki dan.

Ako  imate problema s lošim kolesterolom, onda je grejp apsolutni pobjednik u borbi protiv kolesterola. Grejp osim visoke količine vitamina C sadrži i pektin, topiva vlakna koja snižavaju kolesterol. U kombinaciji sa stabljičastim celerom koji povećava izlučivanje žučne kiseline čime se uklanjaju loše masnoće možete puno učiniti za snižavanje kolesterola. Grejp, stabljičasti celer, peršin, đumbir i limun zajedno pomiješajte u blenderu i popijte ovaj napitak prije ručka. Pomoći će vam u regulaciji masnoće.

Ovaj su tjedan krenuli i prvi listovi, dalmatinska ljutika, zadarska žižula, brusnica, kesteni, odličan crveni kupus, mlada raštika....Dovoljno noviteta za svratiti na plac!