Dobar vam dan!

Početkom listopada svake se godine otvara Velebitski kanal za kočarenje (lov bijele ribe), što bi svakako trebalo poboljšati ponudu i količinu ribe u našim ribarnicama. Tako bi ovaj vikend, ako ne zapuše olujna bura ili jugo, izbor ribe mogao konačno biti zadovoljavajući. Nadajmo se da će se možda veća količina ribe odraziti i na pad cijena oborite ribe, koja trenutno drži cijenu od 250,00 kuna (kovač, škarpina, zubatac).

Svakako je za pohvaliti pojava tzv. bio brancina kojeg možete ponekad kupiti kod "Cromarisa".To je brancin koji se uzgaja prema strogim ekološkim standardima i već je prilično zastupljen u nekim zagrebačkim restoranima. Cijena mu je 100,00 kuna po kilogramu i izgledom se ne razlikuje od običnog brancina, ali po načinu uzgoja i kvaliteti hrane odskače od običnog, kaveznog brancina. Svakako probajte.

Ponuda korjenastog povrća sve je veća, možete birati između daikona, žute i crne rotkve, ljubičaste i žute mrkve, mlade cikle, plavog krumpira, batata itd. Za preporučiti su tek stigle čimulice od brokule, matovilac, rabarbara i  odlične suhe smokve kod Snježane.