Dobar vam dan! Jedete li divljač? Nekad namirnica aristokracije, nedostupna običnim ljudima ( vlasnici lovišta bili su isključivo aristokracija), divljač je danas puno pristupačnija. Bez obzira na to što se dijeli na krupnu i sitnu divljač, kvaliteta njenog mesa je neupitna. Po svim kriterijima to je zdravo meso bez  aditiva i dodataka, s minimalnom količinom masnoće. Meso divljači izvrstan je izvor visokokvalitetnih proteina, željeza, selena i vitamina B kompleksa. Ne zaboravite da se željezo u mesu nalazi u obliku koji je dostupniji organizmu od željeza u biljkama.

Zbog toga što sezona lova ne traje cijelu godinu i zato što se divljač konzumira mnogo manje od ostalog mesa, možete je kupiti samo zamrznutu (ili ako imate nekog poznatog lovca). Divljač se i preporučuje zamrznuti jer izgubi svoj intenzivan miris i postaje lakša za pripremu. Sva divljač je odlična, samo je treba znati pripremiti. Od zamrznute divljači prednjači srnetina, zatim jelen, vepar i divlji zec. Divljač se može peći, kuhati, raditi na gulaš, može se pohati (stavlja se u mlijeko 2 sata prije pohanja) ili staviti na roštilj. Šaljem vam Borisov recept za gulaš od divljači pa ako se odlučite, probajte ga.

Borisov recept za gulaš

divljač po izboru

korjenasto povrće (mrkva, celer, peršin)

luk

paprika

temeljac

patlidžan

sol, papar, feferon, senf, aceto balsamico

vino po izboru

Meso divljači prethodno odmrznuto narežete na komade ili kockice. Na ulju ili masti lagano dinstate luk, korjenasto povrće i patlidžan. Nakon što omekani, štapnim ga mikserom možete usitniti i dodati narezanu divljač.  Podliti vodom ili temeljcem, dodati vino i pustiti da se lagano kuha. Pred kraj dodati papar i sol, koji feferon da bude ljutkasto, senf, aceto balsamico. Kuhati dok meso omekani onako kako vi želite. Servirati uz njoke ili palentu. I to je to, u slast vam!