Dobar vam dan !

Bez obzira na hladnoću ovih je dana na zagrebačkom Dolcu vrlo živo. Čini mi se da sve to možemo zahvaliti suncu koje se već par dana pojavljuje i ugodno nas grije. Dalmatinke koje su pravilu u ovo vrijeme godine vrlo malo na tržnici ovo je toplo vrijeme izmamilo van pa tako tržnica još uvijek obiluje domaćim limunima, narančama, grejpovima i slatkim klementinama. Nađe se još i koji domaći kivi, odlične zimske kruške abate i daleko najukusnija domaća jabuka fuji. Svakako je kupite i probajte ako već niste.

Ima sasvim dovoljno domaćeg povrća kao što je blitva, raštika, fini kupus, kelj, blitva, brokula, karfiol, a od salata preporučam radič, i to sortu Rosso di Treviso. To je onaj crvenkasti duguljasti radič koji možete naći u donjem dijelu tržnice. Odličan je za rižoto.

Još uvijek nije završio lovostaj na sitnu plavu ribu, pa ribarnica ponekad izgleda sablasno prazna. Izgledom prednjače domaći škampi koji u ovo doba godine dolaze živi na tržnicu, kao i sipa, hobotnica i lignja. Ako ste ljubitelj škampa ili glavonožaca, onda ćete nadam se biti zadovoljni izborom!