Dobar vam dan! Još jedna školska godina je pred nama a time i obaveza da se naši školarci dobro i pravilno hrane. Tržnica je  mjesto gdje možete naći kvalitetne, sezonske namirnice, pa ako do sada niste kupovali na zagrebačkim tržnicama, onda je vrijeme da krenete. Preporučujem Dolac zbog najboljeg izbora svega.

Ovo je period kada je izbor domaćih namirnica na placu najveći. Domaćeg voća ima kakvog želite, počevši od lubenice, dinje,  odličnog bobičastog voća poput jagoda mjesečarki, malina,borovnica, krušaka, jabuka, grožđa, smokava, bresaka itd. Ako  volite aroniju, preporučam je sada kupiti jer joj je cijena vrlo povoljna i iznosi 40,00 po kilogramu.

Ponuda povrća nimalo ne zaostaje za voćem.Za sve vas koji spremate zimnicu, sada je period za kupnju krastavaca, paprike i patlidžana za ajvar ili rajčice za šalšu.Ili što već radite. Stigle su  prve gljive, a to su vrganji i blagve.Cijena im je oko 100,00 kuna za kilu, ali znajte da se za neke proizvode na tržnici možete cjenkati. To pak ovisi o ponudi i potražnji.

S obzirom na to da turistička sezona kod nas još traje, ponuda ribe ovaj vikend bila je vrlo dobra. Odlična tuna, sabljarka nakon dugo vremena te gofovi i pagari prevladavali su u ponudi. Svakako veseli pojava sitne plave ribe nakon mjesečine koja i dalje stiže poslije devet sati. Ako  pak volite riječnu ribu, možete kupiti odličnu divlju pastrvu iz Gacke.