Nakon lovostaja na sitnu plavu ribu, od 15. 9. do 15. 10. prvi je puta u Hrvatskoj uveden i lovostaj na bijelu ribu. To znači da će se u tom periodu na zagrebačkim tržnicama osjećati manjak oslića i škampa, ribe koja se kod nas najviše kočari. Ovaj je lovostaj uveden radi zaštite ribljeg fonda, ponajprije oslića, trlje i škampa. Unatoč prošlotjednom lošem vremenu, poslije devet sati stizala je izuzetno svježa sitna plava riba, te je svakako za preporučiti. Ribari s Raba u tome se bili najuspješniji, pa ako ste željeli kupiti nešto dobro, jeftino i svježe, morali ste stati u red i čekati.Svakako je za preporučiti tuna koju vrlo često možemo kupiti kod Tanje i gof rezan na fete.

Idealna namirnica koju ovih dana možete kupiti je buča. Malih kalorijskih vrijednosti, bogata hranjivim tvarima i jednostavna za pripremu buča bi se trebala svakako naći na našim jelovnicima. Pogodna je za dijetalnu prehranu, dijabetičare te za osobe sa želučanim i crijevnim problemima. Ima ih uistinu svakakvih vrsta i oblika, no najčešće ćete naići na hokaido, muškatnu ili butternut buču. Bez obzira koju vrstu kupite nećete pogriješiti.

Izbor domaćeg voća ovih je dana postao još veći, stigle su prve domaće mandarine, žižule i  domaći šipak. Za vas koji preferirate sirovu hranu, mislim da je sada period kada možete birati usitinu kvalitetno domaće voće.